Waxweiler online, ontdek het leukste stadje van de Eifel Waxweiler online, ontdek het leukste stadje van de Eifel


Avontuurlijke recreatie en dierenparken en musea in en rondom Waxweiler


In Waxweiler en de nabije omgeving kunt u naar hartelust genieten van diverse activiteiten en mogelijkheden. De schitterende omgeving en centrale ligging in het hart van de Eifel zorgt voor een ideaal startpunt om de omgeving te verkennen. Of u nou ontspanning zoekt in een rustige veilige omgeving, of juist zoekt naar bruisende en dynamisch activiteiten om te ondernemen, de Eifel heeft dit alles te bieden.

Overzicht van mogelijkheden, maak uw keuze:


  Avonturen, recreatie en dierenparken en musea     Leuke stadjes in de buurt van Waxweiler
   
     * afstand met auto vanaf Waxweiler aangegeven

www.eifel-zoo.de  (6.6 km – ca. 6 min.)
Midden in het woud- en berglandschap van de Eifel, vol zeldzame, ook tropische, bomen, kunt u de dieren van zeer  dichtbij meemaken, anders d
an die u gewend bent in Nederland. Unieke zichten, fascinerende momenten wanneer de leeuwen brullen u voelt zich middenin de jungle. Beleef de tocht met de EIFEL-ZOO-TREIN, waarbij de herten uit uw hand komen eten.
www.eifelpark.de  (32.6 km – ca. 31 min.)
Eifelpark is een van de grootste en meest gewaardeerde amusement en natuurparken van Duitsland. Het park trekt elk jaar honderduizend bezoekers uit Duitsland, Belgi
, Luxemburg en Nederland. Het park heeft diverse atracties voor zowel jong als oud. Bekijk de website voor alle mogelijkheden.
 
www.wildgehege-hellenthal.de  (57.3 km – ca. 55 min.)
Een groot uitdagen wildpark met diverse soorten wild en roofdieren. Het park is mooi gelegen en heeft tevens een uitgebreide collectie roofvogels. 
www.gaytalpark.de  (30.4 km – ca. 30 min)
Bijzonder avonturenpark met als onderwerpen: mens, natuur en techniek. Voor zowel volwassenen als kinderen een leuke belevenis verspreidt over een 20 hectare groot eifelpark.

 
www.bergwerk-fell.de  (79.6 km – ca. 50 min.)
Spannende oude mijnen die bezocht kunnen worden onder begeleiding. De mijnen kunnen individueel of met groepen worden bezocht. Er vinden door het jaar heen verschillende evenementen plaats.
www.vulcanoplattform.de  (80.7 km – ca. 52 min.)
Vanaf het vulcano platform is er een schitterend uitzicht op het oude vulkaan landschap van de eifel.
www.vulkanhaus-strohn.de  (69.4 km – ca. 50 min.)
De fascinerende wereld van vulkanen kan hier worden beleefd, door zelf te experimenteren, ervaren binnen de verschillende onderdelen van dit bijzondere museum. Een hoogtepunt vormt de lavamuur.
www.vulkaneifel.de/eifel-vulkanmuseum
   
(79.6 km – ca. 50 min.)
Een bijzonder museum over de uitgestorven vulkanen in het Eifel landschap. Leuk voor zowel volwassenen als kinderen.
www.devonium.de  (0 km – ca. 0 min.)
Een interessant museum over de ontwikkeling van het leven op aarde. Bezoek de website om een indruk te krijgen van dit interactieve museum.
www.adler-wolfspark.de  (40.0 km – ca. 43 min.)
Een 20 hectare groot wildpark waar shows met roofvogels bezocht kan worden en waar men wolven in een natuurlijke omgeving laat leven. Bekijk de website voor meer informatie.
www.nuerburgring.de  (103 km – ca. 1 uur 13 min.)
Erg leuk voor motor- en autoliefhebbers. Bekijk het parcours waar spannende races plaatsvinden.
www.skulpturenpark-kruft.de  (18.3 km – ca. 19 min.)
Hier kunt u allerlei skuplturen en beelden kunt bekijken in een fantasierijk vormgegeven landschap.
www.orchidarium.de  (18.9 km – ca. 20 min.)
Leuk voor planten liefhebbers om te bezoeken. Heel veel verschillende soorten (alpine) planten staan hier bijeen op een mooie terrein en binnen uitgestrekte kassen.
www.bitburger.de  (23.0 km – ca. 23 min.)
LVoor de echte bierliefhebbers is het heel leuk om een bezoek te brengen aan de brouwerij van het beroemde biermerk "Bitburger bier"!
  Bovenstaande activeiten vormen slechts nog een kleine selectie van wat er zoal mogelijk is rondom Waxweiler. Geregeld zal deze lijst worden aangevuld met nieuwe activiteiten.