Waxweiler online, ontdek het leukste stadje van de Eifel Waxweiler online, ontdek het leukste stadje van de Eifel


Leuke stadjes in de buurt van Waxweiler


In Waxweiler en de nabije omgeving kunt u naar hartelust genieten van diverse activiteiten en mogelijkheden. De schitterende omgeving en centrale ligging in het hart van de Eifel zorgt voor een ideaal startpunt om de omgeving te verkennen. Of u nou ontspanning zoekt in een rustige veilige omgeving, of juist zoekt naar bruisende en dynamisch activiteiten om te ondernemen, de Eifel heeft dit alles te bieden.

Overzicht van mogelijkheden, maak uw keuze:


  Avonturen, recreatie en dierenparken en musea     Leuke stadjes in de buurt van Waxweiler
   
     * afstand met auto vanaf Waxweiler aangegeven

www.vdl.lu (91.7 km – ca. 1 uur 13 min)
Luxemburg ligt heel dicht bij Waxweiler
(ca. 25km.) De stad Luxemburg is n van de rijkste steden van Europa. De stad is een belangrijke stad voor de internationale bankwereld, maar ook door toeristen een drukbezochte stad. Tegelijkertijd is de stad samen met Brussel en Straatsburg een van de belangrijkste vestigingsplaatsen van Europese instituties. In de stad is veel te zien en te doen voor toeristen.
www.bitburg.de  (23.0 km – ca. 23 min.)
Bitburg is gelegen in het district Bitburg-Prm. De plaats ligt dicht bij Waxweiler en heeft ongeveer 14.900 inwoners. De stad is mede beroemd vanwege de Bierbrouwerij met dezelfde naam, alwaar het Bitburger pilsener word gebrouwen. De stad heel veel evenementen, leuke winkeltjes, restaurants en cafees.
 
www.trier.de  (79.2 km – ca. 52 min.)
Trier is de oudste stad van Duitsland. De stad ligt op de rechteroever van de Moezel en heeft circa 101.000 inwoners. Er zijn nog verschillende monumenten uit de Romeinse tijd, b.v. de romeinse stadspoort, Kaiserthermen, de Barbarathermen en het amfitheater. Trier is een centrum van wijnhandel en heeft een belangrijke functie als winkelcentrum voor een grote regio.
www.pruem.de  (18.3 km – ca. 19 min.)
Een gezellig stadje met musea, restaurants, veel wandel- fiets en tevens skiemogelijkheden.
www.daun.de  (56.7 km – ca. 48 min.)
Het gezellige stadje Daun is gelegen op een berg, midden in de Vulkaaneifel. Op de top van die berg ligt een eeuwenoude burcht, die tegenwoordig als hotel/ restaurant dienst doet. Daaromheen bevinden zich een aantal gezellige winkelstraten met leuke restaurants. Daun biedt bij voldoende sneeuw tevens wintersportmogelijkheden.
www.wittlich.de  (48.8 km – ca. 35 min.)
Wittlich is een charmant stadje in de Eifel. Met musea, diverse restaurants en veel mogelijkheden om de oude cultuur op te snuiven is het een leuke plaats voor toeristen om te bezoeken.
  Andere leuke stadjes in de buurt:
www.arzfeld.de  (10.8 km – ca. 12 min.)
www.vg-neuerburg.de  (14.4 km – ca. 15 min.)
www.stadt-kyllburg.de  (28.1 km – ca. 25 min.)
www.vianden.lu (Lux.) (35.1 km – ca. 35 min.)
www.tourisme-clervaux.lu  (Lux.) (36.8 km – ca. 42 min.)