Waxweiler online, ontdek het leukste stadje van de Eifel Waxweiler online, ontdek het leukste stadje van de Eifel


Huizen te koop in Waxweiler


Op dit moment is het onderstaande herenhuis van allure met diverse mogelijkheden te koop.

TE KOOP MULTIFUNCTIONEEL STATIG HERENHUIS IN DE EIFEL   Vraagprijs: € 85.500.- k.k.

In het historisch hart van Waxweiler staat een uniek statig huis van allure te koop. Waxweiler is een karakteristiek gezellig stadje in het hart van de Eifel, waardoor het een ideaal startpunt vormt om de Eifel te ontdekken. Waxweiler ligt in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Dit maakt deel uit van het district Bitburg-PrŁm. Het vakantiegebied “Eifel” wordt gekenmerkt door een gevarieerd middelgebergtelandschap met afwisselende bossen, dode vulkanen, uitgestrekte heuvellandschappen en pittoreske valleien. Waxweiler ligt nabij de drielandenhoek Duitsland-BelgiŽ-Luxemburg en ligt op zo’n 2 uur rijden van Eindhoven. Het betreft een groot woonhuis met diverse historische kenmerken. De eerste bouw gaat terug tot in 1600. Rond 1950 is het huis verbouwd en de afgelopen jaren verder gerenoveerd. Hieronder meer informatie.  Kenmerken herenhuis  
  Omschrijving herenhuis  
  Foto's herenhuis   

OMSCHRIJVING HERENHUIS

In het historisch hart van Waxweiler staat een uniek statig herenhuis van te koop. Veel allure, diverse historische kenmerken en multifunctionele mogelijkheden en een centrale ligging in Waxweiler maakt dit tot een bijzonder object. Het vakantiegebied "Eifel" wordt gekenmerkt door een gevarieerd middelgebergtelandschap met afwisselende bossen, dode vulkanen, uitgestrekte heuvellandschappen en pittoreske valleien. Waxweiler is een klein gezellig stadje en ligt nabij de drielandenhoek Duitsland-BelgiŽ-Luxemburg op ca. zo'n 1 uur en 20 min rijden van Maastricht, zo'n 2 uur rijden van Eindhoven en 3 uur rijden van Utrecht.

Historie
Een pand wat teruggaat naar +/- 1650 toen de eerste bebouwing plaats heeft gevonden. In 1950 is het pand van eigenaar verwisseld en is het totaal gerenoveerd en opgeknapt. In de loop van de jaren zijn er nog diverse renovaties uitgevoerd. Hierbij zijn echter nog vele historische stijlkenmerken bewaard gebleven en die zijn nu nog terug te vinden. Bijvoorbeeld in de authentieke deuren, de kozijnen, het trappenhuis, inbouwkasten etc. De entree en gang, hoge plafonds in de kamers zorgen voor een een klassieke authentieke uitstraling die door het hele huis voelbaar is. Vanuit het huis is er een schitterend uitzicht op het centrum van Waxweiler en het omliggende gebied.

Indeling
Het huis heeft een solide bouwconstructie, maar dient naar de eigen behoefte gemoderniseerd te worden. Het huis heeft in de huidige situatie in totaal 17 kamers (excl. ruimtes kelder).
De verdeling is als volgt;
- Een begane grond verdieping (totaal 105 m2) met een ruime hal, 6 kamers en 1 badkamer met toilet en een apart toilet.
- Een eerste verdieping (totaal 112 m2) met 7 kamers, inloopkasten en een badkamer.
- Een tweede zeer ruime en hoge (zolder)verdieping (totaal 80 m2) over de gehele lengte van het pand waarin de houtenbalken van de dakconstructie zichtbaar zijn. Deze tweede verdieping heeft totaal 4 kamers.
- Een kelder (totaal 40 m2) met in totaal 3 ruimtes, zeer geschikt als opbergplaats of wijnkelder.
Aan de achterzijde van het huis bevindt zich een ruime tuin met beplanting. Het totale perceel betreft 460 m2. Achterin de tuin, aan de wegzijde, staat een pitoresk tuinhuis wat gebouwd is op de garage. Het tuinhuis zou omgebouwd kunnen worden tot een apart appartement/ gastenverblijf / vakantiehuisje.

Toekomstige bestemming van het huis
Er is reeds gestart met een interne verbouwing om het pand op te splitsen in twee aparte woningen, waarvan het buitenste huis een extra kantoorruimte / (vakantie)appartement kan krijgen op de begane grond. Hiervoor is het pand, na goedkeuring van de gemeente, kadastraal gesplist. Er is reeds een nieuwe bouwvergunning toegekend voor de bouw van een extra garage aan de achter tuinzijde. Naast de 2e garage is er het plan voor een nieuwe entree aan de achter tuinzijde. Op die manier kan men ook via een opgaande trap vanaf de straatzijde naar de entree van de woningen. De huidige hoofdentree aan de Bahnhofstrasse blijft zo beschikbaar voor het begane grond appartement / kantoor. Hiervoor zijn reeds de benodigde tekeningen gemaakt en is er op locatie een betonnen trap aanwezig. Na verdere splitsing zou het pand dus uit 3 aparte huizen kunnen bestaan met elk een aparte entree.

Overname van een deel van het herenhuis is ook een van de mogelijkheden. Na splitsing ontstaat er een 'kleinere' tussenwoning / vakantiehuis (met ca. 94 m2 woonoppervlak) en een grotere hoekwoning (met ca. 243 m2 woonoppervlak). In de voorgestelde indeling zou de grotere hoekwoning gesplitst kunnen worden in een appartement op de begane vloer (ca. 74 m2 woonoppervlak) en een ruime bovenwoning (met op 1e verdieping 63 m2 woonoppervlak en 2e verdieping 105 m2 woonoppervlak. De grotere hoekwoning (met ca. 243 m2 woonoppervlak) en de kleinere tussenwoning (94 m2) zijn ook afzonderlijk over te nemen. Een folder met meer foto's en plattegronden is via de mail opvraagbaar.

Vanwege de toeristische ligging, uitstraling en het groot aantal kamers heeft het huis ook veel potentie als een bed & breakfast / familie vakantiehuis/ klein hotel / hostel voor enthousiaste ondernemers of opsplitsing in 2 of 3 aparte vakantiehuizen.
Dit object is per direct beschikbaar. Bezichtiging en aanvaarding in overleg.

Contact
Neem contact op als u vragen heeft over of belangstelling voor dit bijzondere huis.
Via info@waxweiler.nl  kunt u tevens een folder met plattegronden opvragen.