Waxweiler online, ontdek het leukste stadje van de Eifel Waxweiler online, ontdek het leukste stadje van de Eifel


Sport en recreatie Waxweiler


Ook voor sport en recreatie zijn er diverse mogelijkheden. Hieronder een aantal activiteiten die u zou kunnen ondernemen vanuit Waxweiler. (
* afstand met auto vanaf Waxweiler aangegeven)

www.bitgolf.de  (20.8 km – ca. 21 min.)
Mooie 18 holes golfbaan in de buurt van Waxweiler. Een resort waarbij u bij het spelen van de holes het unieke Eifel landschap optimaal beleefd.

 
www.gcbitburg-baustert.de  (17.4 km – ca. 21 min.)
Uitdagende 9 holes golfbaan in de buurt van Waxweiler.  Voor jong en oud een leuke baan. Opvallend zijn de vele afslagmogelijkheden bij de driving range.
www.waxweiler-online.de/schwimmbad  (0 km)
Waxweiler heeft een eigen openbaar toegankelijk buitenzwembad, waar het heerlijk genieten is. In de wintermaanden kunt u gebruik maken van het binnenbad van de Cascade.
www.cascade-bitburg.de  (23.0 km – ca. 23 min.)
Heerlijk ontspannen kunt u in de cascade in Bitburg. In dit overdekte subtropisch zwembad zijn ondere andere sauna's, massagesruimtes en infrarood cabines te vinden. Alle elementen zijn aanwezig in deze tropische water en saunawereld voor een ontspannende dag.
wintersporten in de omgeving van Waxweiler
(18.3 km – ca. 19 min.)
Op slechts korte afstand van Waxweiler liggen een tweetal wintersportmogelijkheden. Wanneer in het Rijndal bij temperaturen van 0 tot 4 C regen valt, kan de wintersporter in de Eifel op sneeuw rekenen. De twee skigebieden bij de plaats Prm bieden nog de beste mogelijkheden.
 
www.outdoorfreizeit.lu  (38.3 km – ca. 41 min.)
Kano, mountainbiken of raften, het is allemaal mogelijk bij Outdoor Freizeit. Tegen aantrekkelijke tarieven kunt u hier verschillende activieteiten ondernemen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor de combinatie kanon - mountainbiken en met de mountainbike terugkomen.
 
www.kajaktour.de  (diverse afstanden en startplaatsen)
Een leuke startplaatsen om via een kajak de Eifel te ontdekken. Bezoek de website voor de verschillende mogelijkheden.
 
www.eifelsports.de  (0 km)
Eifelsports is een officieel startpunt voor sportieve activiteiten in de Eifel. Aan de website is een online shop gekoppeld voor sportieve Eifel kleding.
fietsroutes in de Eifel  (0 km)
Er zijn zeer veel verschillende route voor zowel de geoefende mountainbiker en wielrenner, maar ook voor de recreant die een rustig stuk wil fietsen. Op deze website staan een aantal routes beschreven.
 
flugplatz-utscheid.de  (15.8 km – ca. 19 min.)
Zweefvliegen is een unieke ervaring. Ontdek hier de mogelijkheden om te gaan zweefvliegen in de Eifel.

  
aussenkartbahn-bitburg (23.0 km – ca. 23 min.)
In de dichtbij Waxweiler gelegen stad Bitburg is tevens een kartbaan aanwezig waarop u uw race capaciteiten in de praktijk kunt brengen.

www.eifelverein.de  (0 km)
Wandelen is een zeer populaire activiteit voor veel recreanten die Waxweiler bezoeken. De Eifel wandelvereniging geeft u meer informatie over de verschillende organisaties en mogelijke wandelroutes.

 
www.nuerburgring.de  (103 km – ca. 1 uur 13 min.)
Erg leuk voor motor- en autospirtliefhebbers. Bezoek het parcours waar spannende races plaatsvinden.
 
www.spa-francorchamps.be  (72.1 km – ca. 53 min.)
Spa staat niet alleen bekend om het zuivere water wat vanuit bronnen omhoog wordt gepompt, maar ook om het beroemde race circuit. Het circuit is erin geslaagd de meest prestigieuze autowedstrijden - zoals de Formule 1 en de 24 Uur - in Francorchamps te houden.
  Bovenstaande sportieve activeiten vormen slechts nog een kleine selectie van wat er zoal mogelijk is rondom Waxweiler. Geregeld zal deze lijst worden aangevuld met nieuwe activiteiten.